Pasta de dovleac placintar

de lia maria in Dulciuri, 9 Noi 2011 | 5202 vizualizari

 

E toamna si e vremea dovleacului placintar ! Imi place aroma, culoarea si gustul lui minunat !
Ps: pana acum, v-am servit cu clatite si briose, facute cu aceasta delicioasa si aromata pasta. Daca ca v-au placut si daca vreti sa incercati si voi... am venit cu reteta !

 

INGREDIENTE

  • dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de dovleac placintar:

Curatam dovleacul de miez si samburi. Luam o bucata (in cazul meu o jumatate de dovleac aprox. 6kg), o spalam si o stergem cu un servet absorbant, apoi taiem pentru inceput in felii, pentru a putea indeparta coaja groasa. Feliile la randul lor le taiem in cuburi de 3-4 cm. Punem dovleacul la fiert, in steamer pentru 60 minute. Lasam putin sa se racoreasca, apoi trecem dovleacul in blender, pasam si astfel obtinem un minunat piure de dovleac pe care-l putem consuma ca atare sau in diferite preparate, aluat, crème dulci ori sarate.



Se poate pastra in recipiente inchise, la congelator, timp mai indelungat.



Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

lia maria 1

10.11.2011, 09:05

luk
rocsi
mamaeelena
mena
bunica va multumesc tuturor pentru aprecieri

mirela0911 1

10.11.2011, 20:22

nu am incercat varianta asta dar sigue e delicioasa

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale